Phralipen #ostajedoma – Melanija Mešić

 • Romani chibRomani chib
 • 0
  259
  Foto: Melanija Mešić

  Još pri njenom prvom dolasku u redakciju Phralipena bilo nam je jasno, Melanija Mešić ne uzima stvari zdravo za gotovo. Kada smo se telefonski čule vezano uz kampanju #ostanidoma uzbuđeno mi je prepričala na koji način provodi vrijeme u samoizolaciji. U ožujku je upisala tečaj korejskog jezika na čije je predavanje otišla samo jednom jer su se slijedom mjera prebacili na digitalno učenje.

  U početku sam bila skeptična kako će se odvijati tečaj putem interneta, ali moram priznati da mi se sviđa ova kućna varijanta pohađanja nastave. Možda upišem i neki drugi tečaj. Također, provodim mnogo vremena s obitelji, osim što igramo društvene igre, imamo priliku svaki obrok jesti zajedno što je uistinu predivno.

  Da je igrica Sims jedna od najpopularnijih svih vremena slaže se i Melanija koja se istoj vratila nakon mnogo godina. Ponovo sam zaigrala Simse nakon toliko godina pauze, ali kada želim odmak od tehnologije i interneta onda čitam. Na polici su me već duže čekala Sjećanja jedne gejše Arthura Goldena pa sam joj se konačno posvetila.

  Foto: Melanija Mešić

  Melaniji ovo nije prvi susret sa samoizolacijom jer se sa onom, mnogo rigoroznijom, bolničkom susrela prije dvije godine. 

  Ja ne volim zimu i jedva sam čekala proljeće pa mi teško pada ova samoizolacija. Ipak, svi sadržaji su nam dostupni on-line, od tečajeva i fakultetske nastave, do zabavnih sadržaja kao što su filmovi i predstave. Mislim da ljudi u Hrvatskoj, po početku virusa u Kini, nisu mislili da će situacija biti ovako ozbiljna pa su malo i iznenađeni, navodi.

  Moj tata i ja svakako spadamo u rizičnu skupinu pa smo se izolirali i prije no što je to postalo obavezno. Ipak, jedva čekam da se i ovo razdoblje okonča. Želim nastaviti sa aktivnostima s tečaja korejskog kao što je planirani piknik i isprobavanje korejske hrane, ali se i nadam da ću moći na koncert korejske grupe BTS u srpnju. Nemam velikih planova, samo se želim vratiti sitnicama u svom životu, onima koje u konačnici postanu velike uspomene.

  Objavu ovog teksta podržala je Agencija za elektroničke medije.

  Komentiraj

  Unesite svoj komentar
  Unesite svoje ime