Phralipen #ostajedoma – BroCode

 • Romani chibRomani chib
 • 0
  59
  Foto: BroCode

  Za braću Davida, Romea, Ryana, Mikea i Shanea koji su prošle godine nastupali pred zagrebačkom publikom u Hrvatskom narodnom kazalištu povodom Svjetskog dana Roma izolacija znači prestanak svih glazbenih nastupa i aktivnosti.

  Njihova obitelj u Njemačkoj je brojna pa pored njih petorice imaju još dva brata i četiri sestre.

  Pjesma i svirka uvijek su bili dio obiteljskih okupljanja, izjavio je Romeo u razgovoru za Phralipen po završetku prošlogodišnjeg nastupa, a Shane je dodao kako je upravo jedno obiteljsko događanje bilo početak njihove glazbene karijere: Odlučili smo nećaku otpjevati pjesmu za rođendan. Okupili smo se nas petorica i probali je zajedno izvesti a capella. Već nakon deset sekundi shvatili smo da to zvuči jako dobro pa smo već sljedeći dan i taj cijeli tjedan pripremali još pjesama, a onda smo odlučili izvesti ih pred nepoznatom publikom.

  Braća glazbenici okupljeni pod nazivom BroCode profesionalno se bave pjevanjem od 2014. godine kada su se prijavili na Super Talent Show u Njemačkoj.

  Jedan od nas vodi restoran, drugi radi u trgovini, a ja se osobno bavim automobilima i poslovanje je sada nemoguće. Financijske posljedice već osjećamo, navodi David.

  Ipak, ovi mladi glazbenici svjesni su situacije i da je očuvanje zdravlja najbitnije. Nitko nije mogao ni sanjati da ćemo doživjeti pandemiju virusa tako da je samoizolacija presudna, ističe.

  Naša obitelj je mnogobrojna pa koristimo vrijeme za društvene igre za što prije nismo imali toliko vremena te shvatiš da su jednostavne obiteljske aktivnosti one koje su najvrijednije. Naravno, dio dana provedemo i u našem studiju u kojem produciramo i pišemo nove pjesme.

  Objavu ovog teksta podržala je Agencija za elektroničke medije

  Komentiraj

  Unesite svoj komentar
  Unesite svoje ime