Zataškana istina: Tko je zapravo prvorođeno dijete u Međimurskoj županiji?

 • BăieșiBăieși
 • 0
  109
  Foto: Phralipen

  Nakon što je međimurski župan Matija Posavec na svojoj službenoj Facebook stranici objavio sliku s obitelji „prvorođene“ bebe, saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi pokušao je ispraviti i ukazati na netočno plasiranu informaciju o prvorođenom djetetu u županijskoj bolnici u Čakovcu.

  Naime, kako tvrdi u svom priopćenju, javnost je obmanuta te se pita zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci?

  Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacija o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?, poručio je Veljko Kajtazi.

  Foto: Phralipen

  Saborski zastupnik Kajtazi za ovaj propust smatra odgovornima županijsku bolnicu u Čakovcu i predstavnike Međimurske županije te očekuje javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekuje da će situacija u Međimurju u 2020. g. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promijeni i dok se ne dobije jednak tretman, poštovanje i uvažavanje ljudskog dostojanstva.

  Objavu ovog teksta podržala je Agencija za elektroničke medije

  Komentiraj

  Unesite svoj komentar
  Unesite svoje ime