Isporuka bijele tehnike i predmeta za kućanstvo romskim obiteljima

 • BăieșiBăieși
 • Foto: pixabay.com

  Ovih je dana u tijeku isporuka bijele tehnike i nužnih predmeta za kućanstvo (namještaja), primjerice električnih štednjaka, hladnjaka, perilica rublja, peći na drva, kuhinjskih elemenata, stolova, stolica, kreveta, ormara i drugog. Isporuka je provedena u sklopu Godišnjeg Programa za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine za 2019. godinu, a obuhvatila je ukupno 888 romskih obitelji u Hrvatskoj, od kojih je 360 iz Međimurja. Provedbeni partner u projektu bio je Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”.

  Programa ne bi bilo bez zajedničkog napora sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje predvođenog državnim tajnikom g. Nikolom Mažarom, objavio je saborski zastupnik Veljko Kajtazi putem svoga Facebook profila. Dok je podjela još bila u tijeku, također je napisao kako se uz pomoć suradnika SRRH “KALI SARA” podjela provodi u punom zamahu te je najavio da će se nastaviti i sljedeće godine.

  Matjaš Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije, rekao je da je ovo prva godina takvog projekta, a za iduću godinu najavio je još neke projekte koji bi trebali pomoći pripadnicima romske nacionalne manjine. Prije svega radi se o podjeli građevinskog materijala koji će poslužiti za obnovu i uređivanje kuća romskih obitelji. Na ovaj način, kaže, pomogli su samcima, starcima i nemoćnima, ali mu je žao što nisu uspjeli pomoći svim potrebitima zbog manjka sredstava. Na pomoći u provedbi projekta zahvalio se gospodinu Kajtaziju, predsjednici “KALI SARE” Suzani Krčmar i svim suradnicima iz Vijeća romske nacionalne manjine na terenu. Također se zahvalio i Alenu Tahiriju, ravnatelju Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, na njegovom zalaganju za Rome i pomaganju projekata kojima se poboljšava položaj te manjine.

  Objavu ovog teksta podržala je Agencija za elektroničke medije

  Komentiraj

  Unesite svoj komentar
  Unesite svoje ime