Posjet saborskog zastupnika Veljka Kajtazija Osječko-baranjskoj županiji

Prilikom obilaska Osječko-baranjske županije, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, predsjednica SRRH “KALI SARA” Suzana Krčmar i suradnici, obišli su romsko naselje Zlatnica u općini Dardi. Gospodin Kajtazi tamo je razgovarao s djevojčicom Tamarom Đurđević i saznao da je njezina najveća želja imati nove cipele za početak školske godine. Zajedno s gospođom Krčmar, brzo je reagirao te su ispunili želju male Tamare.

Gospodin Branko Petrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, zahvalio se gospodinu Kajtaziju preko svog Facebook profila, na ovoj divnoj gesti i ostalim dobrim djelima: Zahvaljujemo se g. Kajtaziju u ime male Tamare i njenih roditelja i u ime svih koje g. Kajtazi i SRRH “Kali Sara” svesrdno pomažu. Naime, njihovom inicijativom u ožujku ove godine tamo su postavljeni i stupovi ulične rasvjete u svrhu veće sigurnosti i cestovne urbanizacije naselja.

Ovaj tjedan, gospodin Kajtazi je donirao i laptop romskoj učenici iz Darde, a čije su ocjene odraz rada i marljivosti. Tom je gestom djevojci osigurao bolje uvjete za učenje i lakši nastavak obrazovanja.

Zastupnik Kajtazi oduvijek je naglašavao važnost obrazovanja za svako romsko dijete jer je to jedini način da se Romi u potpunosti uključe u društvo kao njegovi ravnopravni članovi. Neupitno je da u obrazovanje moramo uložiti više sredstava, kao i to da ima dovoljno sredstava da se korištenje udžbenika osigura svim učenicima te da oni služe za više generacija bez dodatnih troškova, rekao je u svom govoru u Hrvatskom saboru, sudjelujući u raspravi o konačnom prijedlogu Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu.

Tom je prigodom, ali i mnogo puta nakon toga, istaknuo i značaj infrastrukture, a koju čini urbanizacija naselja, kao i dodatni obrazovno-kulturni sadržaji nužni romskoj djeci u njihovoj životnoj sredini. S tim ciljem, potaknuo je elektrifikaciju naselja, uređenje puteva i cesta, izgradnju sportskih igrališta i društvenih domova.

Sreća na licu djece dovoljan je pokazatelj učinaka ovakvih aktivnosti.

Objavu ovog teksta podržala je Agencija za elektroničke medije

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime