Program za financiranje projekata lokalne infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina

0
221
Foto: pixabay.com

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o provedbi Programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja te poticanja poduzetništva i obrta na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina. Kao cilj Programa navodi se pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti. Na natječaj se mogu prijaviti  jedinice lokalne samouprave sa statusom potpomognutog područja u skladu s Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti i s udjelom višim od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u stanovništvu prema popisu stanovništva 2011. godine.

Planirani iznos sredstava za Program iznosi 15.000.000,00 kuna. Prihvatljivi objekti koji se mogu financirati iz ovog Programa su oni iz područja komunalne infrastrukture, socijalne infrastrukture, javne infrastrukture, gospodarske infrastrukture i okolišne infrastrukture i zaštite okoliša. Maksimalna vrijednost sufinanciranja Ministarstva po Korisniku je 500.000,00 kuna s PDV-om, dok se neće sufinancirati projekti čija je vrijednost manja od 100.000,00 kuna. Jedan podnositelj zahtjeva može podnijeti jedan zahtjev za sufinanciranje.

Troškovi prihvatljivi za sufinanciranje su oni nastali na projektu u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 31. ožujka 2020. uz uvjet da se sufinanciranje iz sredstava Ministarstva može koristiti samo u 2019. godini.

Poziv je otvoren najmanje 15 kalendarskih dana od dana objave, odnosno od 29. kolovoza 2019. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime