Medijski kotač: Vedri radio, Pitomača – Mali radio s velikim srcem

 • EnglishEnglish
 • 0
  386
  Foto: pixabay.com

  Pozdrav s malog radija velikog srca!,  rečenica je kojom je započeo naš razgovor s Vedranom Šajn, idejnom začetnicom i glavnom urednicom Vedrog radija koji djeluje već gotovo dvije godine. Program se emitira uživo, šest dana u tjednu. Od ponedjeljka do petka traje od 8 do 15 sati, nakon čega se do 20 sati pušta glazba na jeziku nacionalnih manjina. Subotom se program emitira od 10 do 22 sata i posvećen je manjinskim događanjima, manifestacijama, pričama koje opisuju običaje i ističu tradicionalne vrijednosti manjinskog stanovništva te lokalnim vijestima.

  Vedri radio je prvo postojao samo u mojoj mašti, rekla je Vedrana objašnjavajući kako je projekt započeo. “Još sam kao srednjoškolka bila iznimno zainteresirana za upoznavanje različitih kultura i različitih etničkih skupina Roma. Volontirala sam u Udruzi Roma Lovara u Bjelovaru kao pomoćnik u Centru za savjetovanje i prosvjetu mladih. Upisala sam Ekonomski fakultet u Rijeci, a zatim se zbog nostalgije za domom prebacila u Osijek i tada započela s radom na lokalnom radiju u Pitomači i to na manjinskim emisijama. Nakon četrnaest mjeseci krenula sam s radom na drugom lokalnom radiju kao voditelj marketinga, ali sam cijelo vrijeme maštala o pokretanju vlastitog malog radija.”

  Uz pomoć dragih ljudi koji je okružuju i njezinih roditelja te uz poticaje za mlade poduzetnike koje je dobila od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Vedrana Šajn je realizirala svoje snove o pokretanju radija. Od početaka emitiranja, unazad nekih dvije godine, pa sve do danas, na radiju se kontinuirano širi raspon tema o kojima se izvještava, a Vedri radio je, osim što izvještava o zbivanjima, zaslužan i za pokretanje brojnih događanja. Već drugu godinu zaredom organizator je Festivala nacionalnih manjina u Pitomači, a također je i inicijator dvaju događanja – Uskrsa i Božića na manjinski način. Zanimljivo je spomenuti i kako je radio osnivač romske udruge “Munhro ilo”. Proporcionalno s povećanjem tema i sve većom uključenosti Vedrog radija u živote mještana, raste i broj slušatelja. Vedrana Šajn s entuzijazmom pristupa novim izazovima i veseli se budućnosti. Želja i planova je puno, granica nema, a o njihovoj realizaciji u budućnosti pričat ću vam nekom drugom prilikom.

  Objavu ovog teksta podržala je Agencija za elektroničke medije

  Komentiraj

  Unesite svoj komentar
  Unesite svoje ime