Besplatan upis u osnovnu školu za odrasle na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu

0
516
Foto: POU

Pučko otvoreno učilište u Zagrebu provodi EU projekt OZON – Obrazovanje za odrasle u nepovoljnom položaju u sklopu kojega postoji mogućnost besplatnog upisa i završetka osnovne škole.

Upisom i završetkom 8. razreda osnovne škole odrasle osobe stječu uvjete za daljnji nastavak školovanja, odnosno mogu se upisati u jedan od besplatnih programa osposobljavanja za jednostavna zanimanja. Postoji mogućnost upisa i nižih razreda osnovne škole, zavisno od interesa.

Trajanje 8. razreda procjenjuje se na tri do četiri mjeseca, ovisno o rasporedu predavanja i motiviranosti polaznika. Nastava se odvija poslijepodne, najčešće od 17:00 do 20:00 sati.

Uvjeti za upis: polaznici moraju biti stariji od 15 godina te posjedovati sljedeće dokumente: domovnicu, rodni list, osobnu iskaznicu, potvrdu o radnom stažu s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), potvrdu s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ, ukoliko su nezaposleni dulje od 12 mjeseci) te svjedodžbu zadnjeg završenog razreda osnovne škole.

Više informacija dostupno je na web stranici www.ozon.pou.hr, putem maila ozon@pou.hr, ili telefonom na 01/6003 – 006.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime