Kajtazi u NU2: “Ne postoji problem Roma”

0
239
Nedjeljom u 2
Foto: HRT 1

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi gostovao je 9. lipnja 2019 u televizijskoj emisiji “Nedjeljom u dva”. Povod gostovanja bila je trenutna situacija Roma u Hrvatskoj,  posebice nedavni prosvjed u Međimurju.

Zastupnik Kajtazi naglasio je da u Međimurju pojedinci stvaraju probleme, no javnost svejedno nepravedno proziva cijelu romsku zajednicu.

Podsjećamo, prošlu subotu u Čakovcu je održan prosvjed pod nazivom “Želim normalan život” kojeg je nazvao “anti-romskim”. Ujedno je prozvao i Vladu i jedinice lokalne samouprave kako ne rade dovoljno na rješavanju nastalih problema.

Istaknuo je i kako je Međimurje posjetio barem 300 puta te da zagovara sustavno rješenje problema stanovanja, obrazovanja i zapošljavanja Roma.

Osvrnuo se i na vlastita iskustva te jasno poslao poruku da se problemi neće moći rješavati prosvjedima: “Često sam radio i triput više samo da bih bio ravnopravan s ostalima. Pripadnik romske nacionalne manjine, ili bilo koje druge nacionalne manjine, treba raditi triput više da bi bio ravnopravan” (…) “radikalna desnica neće rješavati problem romske zajednice, a ni župan ni načelnica nemaju političke volje za rješavanje pitanja romske zajednice.”

U nastavku možete pogledati cijelu emisiju:

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime