Joci Pápai osvojio srca publike, iako nije osigurao prolazak Mađarske u veliko finale Eurovizije

0
200
Foto: pixabay.com

Nakon što je pobijedio na mađarskom nacionalnom natjecanju A Dal 2019, Joci Pápai sa svojom pjesmom “Az én apám” izabran je za predstavnika Mađarske na Euroviziji koja se po 64. put održava, ove godine u Tel Avivu.

Ovom talentiranom pjevaču romskih korijena nastup na Euroviziji kao predstavniku Mađarske nije nepoznanica, kako je na Euroviziji nastupio već 2017. u Kijevu s pjesmom “Origo” koja je tada ostvarila zavidni rezultat, plasirajući se na visoko 8. mjesto finalne ljestvice.

Ove je godine Joci Pápai svoj nastup na Euroviziji posvetio svome ocu u pjesmi “Az én apám” (u prijevodu “moj otac”) koju je sam skladao i napisao, te sukladno svom prepoznatljivom  muzičkom opusu, obogatio notama mađarske narodne muzike.

Mađarska sa svojim izabranim natjecateljima sudjeluje u Euroviziji od 1994. kada je osigurala svoj najbolji rezultat u šesnaest godina – 4. mjesto. Od uspostave polu-finala 2004, Mađarska se kvalificirala za veliko finale deset od dvanaest godina, posljednjih osam u nizu. Nažalost, Joci Pápai nije uspio i ove godine nastaviti niz mađarskog ulaska u finale, iako je uspio osvojiti velike simpatije publike diljem svijeta dirljivim i efektivnim nastupom u Tel Avivu.

Youtube video Joci Pápaia na Euroviziji u jednom je danu pregledalo više od 250,000 ljudi, te su u mnogobrojnim komentarima gledatelji izrazili razočaranje zbog plasmana Mađarske, koju su mnogi željeli vidjeti u velikom finalu Eurovizije u Tel Avivu.

Joci Pápai jedan je od sedam nacionalnih predstavnika koji se nisu kvalificirali u veliko finale nakon prvog kruga polu-finala Eurovizije, uz predstavnike Gruzije, Belgije, Finske, Crne Gore, Poljske i Portugala.

Po rezultatima prvog polu-finala, u velikom finalu Eurovizije ove ćemo godine moći vidjeti predstavnike Slovenije, Bjelorusije, Cipra, Estonije, Češke, Grčke, Srbije, Islanda, San Marina i Australije.

Objavu ovog teksta podržala je Agencija za elektroničke medije

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime