Najava – Romska brass atrakcija Fanfare Ciocarlia stiže u Zagreb

0
55
Foto: pixabay.com

Po mnogima najbolji romski brass orkestar na svijetu Fanfare Ciocarlia nakon sedam godina ponovo je u Zagrebu. Ovih 12 romskih virtuoza iz Rumunjske napravit će spektakl u utorak, 11. lipnja u Vintage Industrial Baru. Ulaznice koštaju 110 kuna te ih se može kupiti u Dirty Old Shopu. Predlažemo da požurite s kupnjom jer će na dan koncerta, ako ih ostane, ulaznice koštati 140 kuna.

Fanfare Ciocarlia (“ševina pjesma”) okupili su prije 23 godine u selu Zece Prajini na sjeveroistoku Rumunjske gdje je živjelo osamdesetak romskih obitelji. Nijemac Henry Ermst koji je često putovao Rumunjskom u potrazi za tradicionalnim sviračima iz ruralnih krajeva okupio je sastav, a njihova suradnja traje sve do danas. Svirali su po cijelom svijetu što je rezultiralo s gotovo 2500 koncerata, pojavljivali su se u brojnim filmovima (npr. “Borat”), kao i obradama poznatih tema iz filmova (prije svega James Bond) ili rock klasika kao što je “Born to be Wild”. Puno puta su proglašavani najboljim world music bendom, a njihovi albumi zasjeli su na vrhove world music top lista.

Ovom će prilikom promovirati aktualni album “Onwards to Mars!”, ali bit će tu i klasika poput “Đurđevdana”, neizostavne “Djelem Djelem” te brojnih drugih pjesama koje krase bogatu romsku ostavštinu. Svi koji vole glazbu preko 200 bpm-a, ovaj koncert naprosto ne smiju propustiti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime