Najava – Zagreb u tonu tolerancije

0
91

Od 7. do 13. travnja, u Zagrebu će se po trinaesti put održati Festival tolerancije – JFF Zagreb. Nadovezujući se na Festival židovskog filma, JFF u cilju ima kreirati tolerantnije društvo kroz dijalog i kontemplativni program koji ukazuje na društveno korozivne pojave poput govora mržnje, diskriminacije, rasizma, homofobije i ksenofobije.

U skladu s time, dvostrukom oskarovcu i predsjedniku samog Festivala Branku Lustigu u cilju je održati svijest i kolektivno društveno sjećanje na Holokaust i njegove mnogobrojne tragične žrtve, kako se slično ne bi ponovilo.

Kako organizatori Festivala sami kažu na službenoj web stranici, „Festival tolerancije – JFF Zagreb nije samo još jedan filmski festival, već je i društveno angažirani festival koji promiče međukulturni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno djelovanje i razvoj lokalne zajednice te prati društvena, politička i ekonomska kretanja“.

Glavni će se program JFF-a održavati u tri zagrebačka kina – Kino SC, Tuškanac i Kinoteka, dok će se popratni sadržaj i razne izložbe održavati od 1. do 17. travnja na javnim površinama grada Zagreba. Festival će, dakle, sveukupno prikazati više od 70 filmova te održati raznovrsne edukacije, književna predstavljanja, okrugle stolove, dvije izložbe i dva koncerta.

S obzirom na ovogodišnji naglasak na prihvaćanje i poštivanje različitosti te temeljnim vrijednostima pravednosti i jednakosti, jedna od zasigurno upečatljivih izložbi postavljena je na četiri Zagrebačka trga pod nazivom „Oni“ te prikazuje portrete četvero izbjeglica slikani pred kamerama poznatih hrvatskih fotografa.

Ostali sadržaj ovog relevantnog festivala i dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj stranici JFF-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime