Najava – Predstava “Eichmann u Jeruzalemu” u ZKM-u

0
36
Foto: Press - ZKM

Repertoar Zagrebačkog kazališta mladih, od petka 22. ožujka 2019., dodatno je obogaćen novom predstavom “Eichmann u Jeruzalemu” pod redateljskom palicom slovenskog Jerneja Lorencija. Predstava je inspirirana istoimenim njemačkim djelom prominentne filozofkinje 20. stoljeća Hannah Arendt i raščlanjuje te preispituje elemente koji vode do razarajućih ishoda poput holokausta, fokusirajući se na polazeći motiv – zlo.

Zastrašujući i razorni događaji, specifično holokaust, u predstavi se seciraju na najjednostavnije koncepte u ljudskoj zbilji s ciljem razumijevanja slojeva i najsitnijih poveznica između elemenata koji dovode takvih radikalnih i tragičnih ishoda. Riječima Tomislava Zajeca u programskoj knjižici predstave: “Ona [predstava] izvedbenom rekonstrukcijom nesmiljeno zarezuje u duboki usjek potpuno netaknut zlom na način na koji ga opisuje Hannah Arendt, u istraživanje osobnih tuga, strahova i istina, daleko od svake pretpostavljene banalnosti.”

Dosadašnje kritike predstave karakteriziraju je kao hrabru, iznimno angažiranu i društveno relevantnu te komplimentiraju ZKM na tom pothvatu.

Glumački sastav čine Lucija Šerbedžija, Dado Ćosić, Pjer Meničanin, Katarina Bistrović Darvaš, Frano Mašković. Vedran Živolić, Rakan Rushaida i Mia Melcher, dok je scenograf Branko Hojnik, dramaturg Matic Starina, kostimografkinja Belinda Radulović. Za scenski pokret zadužen je Gregor Luštek, a za glazbu Branko Rožman. Više informacija o predstavi, ali i sljedećim izvedbama dostupno je ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime