Romsko naselje “Josip Rimac” dobit će novo sportsko igralište

0
235
Foto: Čedo Todorović

Jučer, 19. veljače 2019. godine, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, Suzana Krčmar i gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara potpisali su sporazum o izgradnji novog sportskog igrališta u romskom naselju “Josip Rimac”.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi naglasio je kako je jedan od osnovnih problema u romskim naseljima nedostatak društvenih sadržaja, što je odraz generalnog  manjka ulaganja u naselja u kojima žive pripadnici romske nacionalne manjine na državnoj razini. Ovakvim projektima to se nastoji promijeniti, a naselje Josip Rimac u Slavonskom Brodu dobar je primjer pozitivnog pomaka koji je ostvaren zahvaljujući dobroj suradnji romske zajednice, udruga, Saveza Roma Republike Hrvatske i Grada, stoji na službenim stranicama Grada Slavonskog Broda.

Također, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” Suzana Krčmar naglasila je kako je današnje potpisivanje sporazuma početak suradnje koja će sigurno rezultirati i drugim projektima kojima se nastoji razviti društveni život u naselju Josip Rimac. Također, zahvalila je Gradu Slavonskom Brodu na potpori bez koje je ovakve projekte puno teže realizirati.

Nakon Capraških Poljana i Đurđevca, krajem siječnja potpisan je sporazum o izgradnji novog sportskog igrališta u romskom naselju Bistrinci, a u veljači u Kuršanec Lugu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime