Roma Youth Advocacy Seminar: Digni glas za mlade!

0
54
Foto: pixabay.com

Ukoliko si oduvijek htio/jela podignuti glas za mlade Rome imamo sjajaj događaj za tebe! Seminar, čiji je domaćin Europski parlament i Europska komisija, održat će se od 16. do 22. ožujka 2019. godine u Bruxelessu.

Seminar, koji se održava u tjednu Međunarodnog dana borbe protiv rasizma i uoči Svjetskog dana Roma, ima za zadaću sudionike (njih četrdeset) potaknuti na razgovor o kreiranju europskih politika i zagovaranju civilnog društva, osnažiti ih u podizanju glasova kako bi se borili protiv anticiganizma i unaprijedili vještine u zagovaranju važnih pitanja za romsku zajednicu. Ovaj petodnevni seminar organiziraju ternYpe International Roma Youth Network, ERGO Network, Phiren Amenca i Dokumentacijski i kulturni centar njemačkih Sinta i Roma.

Za sudjelovanje na seminaru potrebno je da si motiviran/a razvijati vještine u području zagovaranja, antidiskriminacijske politike i ljudskih prava, da si aktivno uključen/a u romske omladinske inicijative ili organizacije, da imaš između 18 i 35 godina, razumiješ i možeš komunicirati na engleskom jeziku te da si državljanin/ka jedne od država članica Europske Unije ili si iz Makedonije.

Rok za prijavu na program je 20. veljače 2019. godine, a više informacija dostupno je na infopack-u.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime