MZO objavilo odluku o dodjeli srednjoškolskih stipendija pripadnicima romske nacionalne manjine u školskoj godini 2018/2019.

0
90
Foto: screenshot/hayerov-tv

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je odluke o dodjeli stipendije za učenike srednjih škola pripadnike romske nacionalne manjine za školsku godinu 2018./2019.

Tim odlukama obuhvaćeni su redoviti učenici srednjih škola pripadnici romske nacionalne manjine kojima je ranije dodijeljena stipendija te oni učenici koji su pravo na stipendiju ostvarili sukladno Javnome pozivu polaznicima prvih razreda srednjih škola pripadnicima romske nacionalne manjine te Odluci o kriterijima i načinu ostvarivanja prava na stipendiju za redovite učenike polaznike srednjih škola za školsku godinu 2018./2019.

Korisnik stipendije, dužan je u roku od 15 dana, izvijestiti srednju školu o prekidu školovanja, a srednja škola je dužna o tome, u roku od 15 dana, izvijestiti Ministarstvo. U slučaju prekida školovanja korisnik stipendije dužan je vratiti iznos stipendije koji je uplaćen za period nakon prekida školovanja, počevši od stipendije koja je isplaćena za mjesec u kojem je prekinuto školovanje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime