Otvoren Društveni dom za potrebe romske zajednice u Bistrincima

Foto: Zaim Saljilji; belisce.hr

Izvor: belisce.hr

Danas je u Bistrincima otvoren novoizgrađeni Društveni dom za potrebe romske zajednice. Među nazočnima, uz domaćine gradonačelnika Dinka Burića, zamjenicu gradonačelnika Ljerku Vučković, predsjednika Gradskog vijeća Daria Fletka, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća Marija Baloga, bili su i saborski zastupnik Veljko Kajtazi, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Branko Petrović, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” Suzana Krčmar te predstavnici političkog, gospodarskog, kulturnog, vjerskog i društvenog života.

Svečani program prigodnim govorom otvorio je Mario Balog, izražavajući zahvalnost svima koji su pripomogli u tome da Društveni dom za romske potrebe postane stvarnost, a ne ostane samo želja. Posebno je zahvalio gradonačelniku Dinku Buriću i saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju, bez čije potpore bi ovaj projekt bio teško ostvariv.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović čestitao je vodstvu grada Belišća na ostvarenim projektima, a romskoj zajednici poželio sreću u novom prostoru koji će im zasigurno biti od velike koristi.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi još jednom je s neskrivenim zadovoljstvom istaknuo koliko su današnji događaji u gradu Belišću od velike važnosti za romsku zajednicu, ne samo na području ovoga grada već i šire.

Nakon blagoslova, novi društveni dom su otvorili gradonačelnik Dinko Burić, saborski zastupnik Veljko Kajtazi te predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća Mario Balog.

Uslijedio je zajednički ručak te glazbeni program. U zabavnom programu nastupio je poznati virtuoz na violi Mario Rucner koji je oduševio sve prisutne svojim izvedbama glazbenih brojeva koji potječu iz bogate riznice svjetske tradicionalne glazbe, kao i glazbe Roma.

Ovom prigodom Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo postavili su izložbu fotografija “Ljudima ususret” koja prikazuje običaje i način života Roma i koja će trajno ostati u prostoru novoga doma.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime