Sastanak Roma i lokalnih vlasti u Međimurju bez dogovora

Foto: Darko Major

Jučer, 11. listopada 2018. godine, međimurski Romi i lokalne vlasti zajedno su sa predstavnicima škola i Centra za socijalnu skrb sastali u Hrvatskom saboru na sastanku povodom događanja u Međimurju.

Svrha sastanka bila je osigurati veću koordinaciju svih aktera. Sastanku su prisustovali i  ministar gospodarstva Darko Horvat, pomoćnica ministrice za socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri, načelnik Samostalnog sektora za nacionalne manjine pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Nandor Čapo.

Kako je saborski zastupnik Veljko Kajtazi izjavio u obraćanju medijima dvoipol satni sastanak nije uspio. Predstavnici romske zajednice i lokalnih vlasti bili su različitih mišljenja u smislu donošenja odluka vezana uz rješavanja pitanja romske zajednice u Međimurskoj županiji. Dogovoreni su daljni sastanci u svrhu rješavanja problematike.

Što je sporno?

Zastupnik Kajtazi ističe kako se pitanja romske zajednice ne mogu rješavati ukoliko lokalna samouprava i županija nemaju akcijske planove.

“Smatramo da jedinice lokalne samouprave moraju imati akcijske planove. U trenutku kad ih predviđaju moraju imati financijska sredstva. Oni kažu da sredstva imaju, ali ne i akcijske planove”, zaključno iznosi Kajtazi.

Župan Međimurske županije Matija Posavec nije se pojavio na najavljenoj presici.

Foto: Phralipen

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime