Alen Tahiri imenovan novim ravnateljem Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

0
946
Foto: arhiva

Alen Tahiri je odlukom Vlade Republike Hrvatske, 4. svibnja ove godine, imenovan ravnateljem Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Kao uzor i poticaj svim mladim ljudima snažnom voljom te ulaganjem u vlastito obrazovanje postigao je zavidne rezultate. Svoj je rad posvetio promicanju ljudskih prava, ne samo prava s obzirom na nacionalnu pripadnost već i svih ostalih ljudskih prava – od ravnopravnosti spolova do prava na obrazovanje.

Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je upisao poslijediplomski specijalistički studij “Siguronosna politika Republike Hrvatske” na istom Fakultetu te poslijediplomski doktorski studij “Moderna i suvremena hrvatska povijest u europskom i svjetskom kontekstu” na Filozofskom fakultetu u Zagebu. Od 2007. godine radio je s vladinim Uredom za nacionalne manjine, najprije kao vanjski suradnik, zatim od 2012. godine kao stručni suradnik, a nakon toga kao stručni savjetnik i savjetnik u Uredu za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

Alen Tahiri uvijek naglašava da je ponosan na svoju romsku nacionalnost te da intenzivno radi na poboljšanju položaja svojih sunarodnjaka. Ističe nužnost zajedništva romske zajednice, potrebu da se pomogne mladim Romima u visokoškolskom obrazovanju, važnost uključivanja Romkinja u aktivizam te provodi niz drugih aktivnosti koje su sastavni dio njegova svakodnevnog rada.

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske isti dan Helena Beus imenovana je ravnateljicom Ureda za udruge i Karmela Plazibat ravnateljicom Ureda Vlade Republike Hrvatske za unutarnju reviziju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime