Otvoren poziv – Programska, stručna i financijska potpora obrazovanju djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine

Foto: Pixnio

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je dana 30. ožujka 2018. godine otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga “Programska, stručna i financijska potpora obrazovanju djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine”, stoji na stranicama ESF-a. Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a usmjeren je na pružanje potpore uključivanju djece/učenika pripadnika romske nacionalne manjine u odgojno-obrazovni sustav kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i uspješniju socijalizaciju

Pozivom će se financirati aktivnosti kojima će se uključiti veći broj učenika pripadnika romske nacionalne manjine u kvalitetne programe produženog boravka u školi, a organiziranjem prijevoza djece pripadnika romske nacionalne manjine od kuće do vrtića/škola koje provode programe predškole osigurat će se uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i uspješniju socijalizaciju.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su osnivači osnovnih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti) i osnivači dječjih vrtića, a partnerstvo na projektu je obavezno.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 15.300.000,00 HRK, dok je maksimalan iznos potpore po projektu 3.000.000,00 HRK.

Natječajna dokumentacija dostupna je dostupna je u okviru rubrike Natječaji.

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 14. svibnja 2018.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime