Romska zajednica prikupila preko 600 potpisa i podržala Minority SafePack inicijativu

0
85
Foto: screenshot/Minority SafePack

Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” zajedno sa svojim suradnicima skupio je 651 potpis kojim su podržali Minority SafePack inicijativu. Na taj način se romska zajednica u Republici Hrvatskoj aktivno uključila i stala uz bok ostalim udrugama kako bi se postiglo donošenje konkretnih mjera za osiguranje opstanka jezičnih i nacionalnih manjina.

Usvajanje skupa pravnih akta kojima bi se poboljšala zaštita pripadnika nacionalnih i jezičnih manjina te pojačala kulturna i lingvistička raznolikost u Uniji samo su neki od ciljeva FUENA-a (Federal Union of European Nationalities) koji je inicijativu započeo u travnju prošle godine. Za ostvarivanje cilja potrebno je skupiti najmanje 1 milijun potpisa. Cilj je u Hrvatskoj prikupiti 8.250 potpisa, koliko iznosi prag, a trenutno ih je prikupljeno 7.612 što čini 92.27% od ukupnog broja.

Inicijativa traje još 8 dana u čijem roku je potrebno skupiti još 29.877 potpisa. Inicijativu možete podržati ispunjavanjem obrasca na Minority SafePack službenoj stranici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime