Romani Design: Moda u službi osnaživanja

0
114
Foto: Facebook/Romani Design

Koliko su romski modni elementi postali prepoznati dokazuje i činjenica da su razne poznate osobe iz javnog života nosile modne kreacije u cvjetnim uzorcima. Riječ je o modnoj marki Romani Design koja je vlastitu fashion priču započela 2009. godine, a svoju kolekciju su prikazali i na Danima mode Marie Claire. Osim europskih gradova, Romani Design je sudjelovao na modnoj reviji u New Delhiju, u organizaciji Veleposlanstva Republike Mađarske u Indiji.

Erika Varga, osnivačica Romani Designa koji se smjestio u Budimpešti, svjesna je činjenice da moda može biti sila za izgradnju jače romske zajednice, nadahnjujući ljubitelje lijepih materijala i šarenih uzoraka na širenje glasa o ovom  romskom brendu.

“Naša je misija biti prisutni u svim aspektima društva kako bi smanjili društvene sukobe i predrasude prema Romima. Iako je lako diviti se modi Roma, malo ih je shvatilo kulturau koja se nalazi iza toga. Naš je cilj premostiti jaz između divljenja odjevnim materijalima i razumijevanja kulture kroz modu”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime