Otvoren Javni poziv za sufinanciranje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda

0
156
Foto: mgipu.hr

Otvorene su prijave na Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja raspisalo je poziv u svrhu osiguravanja financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji potiču ili pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave. Za tu je namjenu u proračunu osigurano 40,1 milijuna kuna.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave I. do VI. skupine. Jedinice lokalne samouprave razvrstavaju se prema indeksu razvijenosti i njihov popis dodstupan je ovdje.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • izrada projektne i druge tehničke dokumentacije za izvođenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i izvođenje većih zahvata na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture;
  • izvođenje radova i ugradnja uređaja komunalne infrastrukture, izvođenje radova na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture te uređenje javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete i drugih javnih prostora i drugih objekata koji pridonose podizanju razine javnih usluga i poboljšanju kvalitete življenja u naseljima jedinice lokalne samouprave;
  • nabava opreme i strojeva kojom će se znatno poboljšati kvaliteta isporuke komunalne usluge, komunalnog standarda odnosno obavljanje određene komunalne djelatnosti te nabavka druge komunalne opreme za javne površine naselja.

Podnositelj zahtjeva podnosi zahtjev za sufinanciranje na propisanom Obrascu prijave, na adresu e-pošte: kapitalne.pomoci@mgipu.hr. Rok za podnošenje zahtjeva je 28. ožujak 2018. godine. Više o natječaju i uvjetima prijave možete pročitati ovdje.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime