Otvorene prijave za studente: Apliciraj na CEU-ov Program pripreme Roma za diplomske studije

0
83
Foto: pixabay.com

Oslanjajući se na CEU-ovu (Central European University) dugogodišnju predanost unaprjeđenju visokog obrazovanja, istraživanja i profesionalnih prilika za Rome, odlukom Senata Sveučilišta, CEU je 1. kolovoza 2017. pokrenuo Program romskih studija.

Program romskih studija (RSP) je nova akademska jedinica na Centralnom europskom sveučilištu koji obuhvaća Inicijativu Roma u europskom društvu (RES) i Program pripreme Roma za diplomske studije (RGPP). Riječ je o intenzivnom desetomjesečnom programu koji priprema studenata od kojih se mnogo očekuje za prijemne ispite za mjesta u magistarskim programima engleskog jezika na CEU-u i na drugim renomiranim sveučilištima. Program želi privući studente s posebnim interesom za društvene i humanističke znanosti.

Akademska područja obuhvaćaju ekonomiju, znanost o okolišu i politiku, rodne studije, povijest, međunarodne odnose, međunarodno poslovno pravo, ljudska prava, matematiku, filozofiju, političke znanosti, javne politike, sociologiju i društvenu antropologiju.

RGPP prihvaća prijave Roma iz sljedećih zemalja: Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Grčka, Mađarska, Italija, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Turska i Ukrajina. Osim ispunjavanja ovih zahtjeva studenti moraju biti deklarirani Romi, moraju imati jak interes za studiranje na diplomskoj sveučilišnoj razini, završen preddiplomski studij do srpnja 2018., napredno znanje engleskog jezika (B1), želju za studiranje u multikulturnom i međunarodnom okruženju i ambiciju postati zagovornik promjene unutar svoje zajednice i šire.

Svi uspješni kandidati dobit će punu stipendiju za cjelokupno trajanje programa. Financijska pomoć pokriva troškove putovanja do i iz Budimpešte, školarinu i naknade, smještaj u stambenom centru CEU-a, zdravstveno osiguranje, udžbenike i troškove života.

Prijave su otvorene do 15. travnja 2018. godine.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime