U najavi otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga u području obrazovanja za romsku djecu i učenike

0
114

Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi javno savjetovanje o Nacrtu ključnih elemenata Poziva na dostavu projektnih prijedloga Programska, stručna i financijska potpora obrazovanju djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine. Poziv je planiran u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali  2014. – 2020., a cilj je pružiti potporu uključivanju djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine u odgojno-obrazovni sustav kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i uspješniju socijalizaciju.

Provedbom različitih aktivnosti kojima će se uključiti veći broj učenika pripadnika romske nacionalne manjine u kvalitetne programe produženog boravka u školi te organiziranjem prijevoza djece pripadnika romske nacionalne manjine od kuće do vrtića/škola koje provode programe predškole osigurat će se uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i uspješniju socijalizaciju. Uključivanje djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine u programe produženog boravka i programe predškole ključ je za prekidanje međugeneracijskog kruga društvene isključenosti i najbolje sredstvo za preveniranje nepovoljnog položaja djece Roma na samom početku osnovnoškolskog obrazovanja. Ciljna skupina projekta su učenici romske nacionalne manjine od 1. do 4. razreda osnovne škole te ostala djeca pripadnici romske nacionalne manjine, a prijaviti se mogu jedinice lokalne samouprave i/ili jedinice regionalne (područne) samouprave.

Zainteresiranu su pozvani da se aktivno uključe u savjetovanje, a više informacija dostupno je na službenim stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime