Gypsy Philharmonic Orchestra: Romska večer u crnom smokingu

Više od dva sata Gypsy Philharmonic Orchestra zabavljao je publiku te obogatio glazbenu ponudu ove godine. Njihov repertoar kombinira tradicionalnu romsku violinu Grigorasa Dinicua, Ferenca Erkela, Ferrarisa i Vittorija Montija, mađarski i jidiški repertoar s velikim klasičnim skladateljima kao što su Johannes Brahms, Jacques Offenbach, Pablo de Sarasate, Johann Strauss otac i sin, Piotr Illyich Čajkovski i suvremenih skladatelja kao John Williams.

0
108
Foto: Facebook/GypsyPhilharmonic Orchestra - Andras Farkas

Gypsy Philharmonic Orhestra je jučer, 11. prosinca, održao koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Kako je i najavljeno, izvođači su svirali pjesme od klasike do čardaša, bez notnih zapisa pokazujući koliko su glazbeno usklađeni. Više od dva sata Gypsy Philharmonic Orchestra zabavljao je publiku te obogatio glazbenu ponudu ove godine. Njihov repertoar kombinira tradicionalnu romsku violinu Grigorasa Dinicua, Ferenca Erkela, Ferrarisa i Vittorija Montija, mađarski i jidiški repertoar s velikim klasičnim skladateljima kao što su Johannes Brahms, Jacques Offenbach, Pablo de Sarasate, Johann Strauss otac i sin, Piotr Illyich Čajkovski i suvremenih skladatelja kao John Williams.

Violine, violončela, basovi, cimbale i klarineti, svi ujedinjeni kako bi privukli slušatelje  naglasili su bitnost tradicije te romske i izvedbene umjetnosti koja im pripada. Oko sedamdesetak glazbenika na pozornici prenijeli su slušateljima energiju populacije koja je odabrala glazbu kao svoj univerzalni jezik.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime