U Belom Manastiru održan 12. Festival romske pjesme i plesa

0
436
Foto: Phralipen

U nedjelju, 10. prosinca, održao se 12. Festival romske pjesme i plesa. Nakon prošlogodišnje proslave u Dardi, festival je održan po prvi puta u prostorijama kino dvorane u Belom Manastiru.

Kao i prošle godine u Dardi i ove su u Belom Manastiru prisustvovali mnogobrojni gosti i natjecatelji iz drugih područja Hrvatske. Sufinanciranje troškova omogućeno je preko Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske  i Saveza Roma U Republici Hrvatskoj “KALI SARA”. Festivalski program bio je podijeljen u dva dijela u kojima su se natjecatelji okušali u pjevanju te u tradicionalnom romskom plesu.

Nakon pozdravnih govora predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Branka Petrovića, predsjednice Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” Suzane Krčmar, saborskog zastupnika nacionalnih manjina Veljka Kajtazija koji je izrazio želju da se idući festival održi u Zagrebu te pozdravnih riječi dobrodošlice gradonačelnika Belog Manastira Tomislava Roba započelo je natjecanje u kojem su nastupali pjevači i plesači uz pratnju orkestra Mire Nikolića “Romska braća”.

Tročlani žiri odlučio je da je u kategoriji pjevanja Filip Kalanjoš bio ovogodišnji najbolji kandidat, a pratili su ga Slađan Ignac i Robert Ignac s drugim i trećim mjestom. U plesnim parovima prvo mjesto osvojili su Jovan i Kasandra Đurđević, drugi su Senad i Tanja Đurđević, dok su na trećem mjestu završili Branislav Gligorić i Slađana Đurđević.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime