Najava – 12. Festival romske pjesme i plesa Roma Republike Hrvatske

13. po redu Festival romske pjesme i plesa Roma Republike Hrvatske održat će se u nedjelju, 10. prosinca, s početkom u 17 sati u kino dvorani Beli Manastir.

0
116
Foto: Čedo Todorović

12. po redu Festival romske pjesme i plesa Roma Republike Hrvatske održat će se u nedjelju, 10. prosinca, s početkom u 17 sati u kino dvorani Beli Manastir. Organizator je Romski Nacionalni Forum, a svi natjecatelji će i ove godine imati priliku pokazati svoje umijeće u plesu i pjevanju te će se birati oni najbolji.

“Oni stariji koji su nas u početku pratili znaju da se to prije zvalo natjecanje pjevača amatera Roma, te plesača i igrača Roma Osječko-baranjske županije. Od pretprošle godine je to preraslo u festival romske pjesme i plesa. Ova manifestacija koju danas provodimo je omogućena zahvaljujući financiranju Savjeta za nacionalne manjine i saborskog zastupnika Veljka Kajtazija koji nam je pomogao u organiziranju programa. Sama manifestacija se sastoji u natjecanju pjevanja romskih pjesama te plesa romske glazbe. Ples će se odvijati u paru, a pjevači će svoju točku izvoditi pojedinačno”, izjavio je Branko Petrović, organizator i predsjednik Romskog Nacionalnog Foruma.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime