Najava – Tribina “Stanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj” u organizaciji ULJPPNM-a

Foto: pixabay.com

Kao i prethodnih godina, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske tradicionalno obilježava 10. prosinca, Međunarodni dan ljudskih prava, proglašen u sjećanje na dan kada je potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima 1948. i po prvi puta u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na “život, slobodu i sigurnost… bez ikakvih razlika”. Opća skupština proglasila je Opću deklaraciju o ljudskim pravima kao zajedničku tekovinu svih naroda i nacija, kako bi svaki pojedinac i svako tijelo u društvu, imajući ovu Deklaraciju stalno na umu, težili da poučavanjem i obrazovanjem promiču poštovanje ovih ljudskih prava i sloboda te kako bi se postupnim domaćim i međunarodnim mjerama osiguralo njihovo opće i djelotvorno priznanje i primjena među narodima država članica i među narodima na područjima pod njihovom jurisdikcijom.

Tim povodom Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske poziva na obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava koji će obilježiti u petak, 8. prosinca 2017. godine, od 12:00 do 15:00 sati u Kinu Europa u Zagrebu, dvorana Müller.

U sklopu ovogodišnjeg popratnog programa Human Rights Film Festivala Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske organizira tribinu pod naslovom Stanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

U sklopu tribine planirana su dva panela. Prvi, na temu Suzbijanje govora mržnje na internetu ugostit će izlagače Cvijetu Sentu iz Centra za mirovne studije te Tomislava Ramljaka iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Teme ovog panela su primjena Kodeksa postupanja u slučaju nezakonitog govora mržnje na internetu u Republici Hrvatskoj te zaštita mladih osoba i podizanje svijesti o prisutnosti govora mržnje na internetu.

Drugi panel, naslovljen Integracija osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita u hrvatsko društvo, ugostit će izlagača Tvrtka Baruna iz Isusovačke službe za izbjeglice i osobe kojima je odobrena međunarodna zaštita u Republici Hrvatskoj, a koji će kroz razgovor predočiti izazove s kojima su se susreli u procesu integracije u hrvatsko društvo.

S obzirom da je broj mjesta ograničen, potrebna je potvrda dolaska na email  ured@uljppnm.vlada.hr do 5. prosinca 2017.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime