The Blavetnik School of Government i Sveučilište u Oxfordu: Stipendija za diplomski studij javnih politika

Svučilište u Oxfordu i Blavetnik School od Government udružili su se s Romskim obrazovnim fondom u projektu stipendiranja jednog studenta Roma na diplomskom studiju javnih politika u akademskoj godini 2018./2019.

0
79
Foto: razvoj.gov.hr

Sveučilište u Oxfordu i Blavetnik School od Government udružili su se s Roma Education Fund-om (REF) u projektu stipendiranja jednog studenta Roma na diplomskom studiju javnih politika u akademskoj godini 2018./2019.

Osnovni cilj programa stipendiranja Roma Education Funda (REF SP) je doprinos stvaranju kritične mase Roma, diplomaca visokog obrazovanja, samouvjerenih i ponosnih na svoj romski identitet, akademske i socijalne vještine, opremljenost kompetencijama i vještinama koje omogućavaju da postanu stručnjaci u svojim oblastima, kako da ostanu čvrsto povezani sa romskom zajednicom i podrže njen daljnji napredak i uključivanje u šire društvo.

Stipendija Roma Education Funda projekt je u trajanju od sedam akademskih godina partnerskog odnosa između Blavetnik School of Government i Roma Education Funda usmjerenog na kandidate Rome i zasnovan na zajedničkoj vrijednosti nadahnuća i potpore boljoj javnoj politici i vladi diljem svijeta. Da bi se to postiglo, Škola ima za cilj obrazovati najsposobnije i najzaslužnije rukovodstvo Roma kako bi unaprijedio predanost javnoj službi.

Svake godine, od 2018./19. do 2024./25., partnerstvo će stipendirati jednog kvalificiranog pojedinca romske nacionalnosti da se pridruži MPP-u Oxford iz nekoliko zemalja koje ispunjavaju uvjete, a to su Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Turska ili Ukrajina.

Diplomski studij javne politike na Oxfordu (MPP) je jednogodišnji studij koji omogućuje studentima razvijanje analitičkih i kritičkih vještina relevantnih za razumijevanje izazova javne politike i njegove provedbe. Također, studenti će imati priliku steći vještine koje su neophodne za učinkovitu isporuku politike.

Prijave za MPP program za 2018. godinu otvorene su do 1. rujna 2017. Datum zatvaranja za podnošenje prijava je 19. siječnja 2018. godine. Osim toga, primatelji stipendija MPP-a dužni su završiti obvezni ljetni projekt u institucijama domaćina. Studenti će morati napisati dvotjedno izvještavanje o ljetnom projektu za Fond za obrazovanje Roma.

Više o projektu moguće je pročitati na službenim stranicama Romskog obrazovnog fonda.

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime