Soros darovao 18 milijardi dolara Otvorenom društvu

Nakon fonda Billa i Melinde Gates, fond Otvoreno društvo drugi je po veličini u SAD-u te je financirao razne društvene projekte te između ostalog i centre za kulturu i umjetnost romskog stanovništva.

0
56
Foto: facebook/Soros György - George Soros

George Soros, investitor i filantrop židovsko-mađarskog podrijetla, prebacio je zakladi Otvoreno društvo 18 milijardi dolara. Soros je zakladu osnovao s idejom izgradnje živih i tolerantnih demokracija čije su vlade otvorene za sudjelovanje svih ljudi.

Nakon fonda Billa i Melinde Gates, fond Otvoreno društvo drugi je po veličini u SAD-u te je financirao razne društvene projekte te između ostalog i centre za kulturu i umjetnost romskog stanovništva. The Roma Initiatives Office, odjel unutar Otvorenog društva, radi s romskim organizacijama i zajednicama za boljitak Roma na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini. Također, kako je navedeno na njihovoj službenoj stranici, udruga se bavi i njihovom ostvarivanju jednakih mogućnosti, borbi protiv segregacije i izazivanju svih oblika diskriminacije s kojima se suočavaju Romi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime