Studijsko putovanje članova Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” – Makedonija

0
306

Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” organizirao je studijsko putovanje za svoje članove u Makedoniju gdje su imali priliku obići mnoge, od kulturne važnosti, institucije i vidjeti prirodne ljepote. Putovanje je trajalo od nedjelje, 8. listopada do četvrtka, 12. listopada.

Prvi dan proveli su u Skoplju gdje su organizirano posjetili makedonski parlament Sobranje gdje ih je primio predsjednik parlamenta Talat Xaferi i Vladu Republike Makedonije gdje ih je dočekao ministar za provođenje Nacionalne strategije za uključivanje Roma, Samka Ibraimovski. Imali su priliku uživati u centru Skoplja te u predivnom pogledu sa tvrđave Kale smještene na  brijegu Gradište iznad rijeke Vardar. U sklopu posjete obišli su i romsko naselje Šutka. Osim što je poznato po tome da je jedina općina s romskom većinom zanimljiva je i činjenica da je jedina jedinica sa romskim jezikom kao službenim.

Osim Skoplja članovi su posjetili i grad Ohrid poznat po prirodnim ljepotama i mnogim religijskim spomenicima. Grad Ohrid i Ohridsko jezero 1980. godine uvršteni su na listu svjetske baštine od strane UNESCO-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime