Veljko Kajtazi povodom pokušaja ubojstva u romskom naselju Pribislavec: “Nedopustivo je rješavanje sporova na ovakav način”

Veljko Kajtazi poziva nadležne institucije da nakon kriminalističkog istraživanja ne puste osumnjičenog da se brani sa slobode te da zbog težine i ozbiljnosti zločina odgovara za počinjeno u što kraćem roku

0
90
Foto: Phralipen

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi najoštrije osuđuje ovotjedni pokušaj ubojstva koji se dogodio u romskom naselju Pribislavec i poziva nadležne institucije da nakon kriminalističkog istraživanja ne puste osumnjičenog da se brani sa slobode te da zbog težine i ozbiljnosti zločina odgovara za počinjeno u što kraćem roku.

“Neovisno o kontekstu sukoba ta dva pojedinca, nedopustivo je rješavanje sporova na ovakav način. Institucije moraju pokazati ozbiljnost u ovom slučaju, a osobe koje su spremne na ovakav napad trebaju ukloniti s naših ulica na što duži rok”, dodao je u medijskom priopćenju saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Podsjetimo, u četvrtak, 28. rujna nešto poslije 15 sati, u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Zvonimira Baloga, 39-godišnjak je nakon kraće verbalne prepirke iz revolvera, kojeg je ilegalno posjedovao, pucao u glavu 30-godišnjeg Roma. Kako se oglasila Policijska uprava međimurska, privatnim vozilom ozlijeđeni 30-godišnjak s područja općine Pribislavec, prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime